fredag 11. mai 2012

"Et folk og en nasjon står i evig gjeld!"


Gunnar Sønsteby

”Kjakan”, Gunnar Sønsteby døydde 10 mai i år. Han var den mest kjende at alle motstandsfolk frå sist krig og den høgast dekorerte mann i Noreg. Hans innsats under krigen blir prisa svært høgt. Etter krigen har han arbeidd like iherdig for freden. Han har halde tallause føredrag m.a. på skular der han oppmodar unge menneske om å hegna om demokratiet. Ein fin og klok mann, ein leiar av fremste merke i krisetid. Ei siste helsing til han lyder slik: ”Et folk og nasjon står i evig gjeld!”

Eg kjenner berre éin person som bokstaveleg fortener slike ord, og det er Jesus Kristus. Gunnar Sønsteby sin innsats bidrog i noko grad til at tyskarane måtte strekka våpen slik at me fekk vår nasjonale fridom attende. Fred og fridom er mellom våre fremste verdiar. Men det han gjorde, strekker seg ikkje inn i æva, så stor var han ikkje. Han går ikkje Jesus i næringa, og hadde vel heller inga interessa av det. 

Det er berre éin person som fortener EVIG TAKK, og det er Jesus Kristus. Han var kjærleg og stor nok til å bera alle syndene våre med seg opp på krossen, betale den evige gjelda vår, skapa fred mellom himmel og jord og opna Guds evige rike for oss alle, og han var mektig nok til å sigra over døden og stå opp att for å råda over himmel og jord i all æva. Han er den store kongen og redningsmannen som alle menneske bør takka og prisa.
Gunnar Sønsteby var stor, men ikkje uunnværleg. Men Jesus kan ingen unnvera. Det er ikkje noko alternativ til han for den som vil bli evig frelst.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ikke vanskelig å se hvor Breivik tok inspirasjonen sin fra for en som har øynene oppe. Kongen og våre politikere har nylig hyllet massemorderen "Kjakan" som drev med både lystmord og tortur i måndene før og etter krigen (sadisten Kjakan har selv skrytt av å ha drept bundne soldater!). Når både vår kongefamilie og våre politikere viser en så rå voldsforherligelse i full offentlighet skjønner man at folk lar seg inspirere til å ønske seg det høyt hengende "Krigskorset" og "bli helt".

Så nylig NRK brennpunktdokumentaren (sjekk nrk nett-TV) om den engelske bombingen av gestapo kontoret i Oslo nyttårsaften i 1944 som avdekket at Sønsteby hadde "ringt inn og bestillt bombingen". Bombene resulterte i en total militær katastrofe med skivebom på alle de viktigste målene og med tap av 78 sivile norske liv (og mange uskyldige barn!) som resultat. Men denne fiaskoen var visstnok en "moralsk seier likevel som det norske folk kunne gå rundt å glede seg over" ifølge Sønsteby. Med en så dårlig dømmekraft forstår jeg godt hans senere naive utsagn om muslimers fremtidige harmoniske deltagelse i norsk demokrati. Tror egentlig mange nordmenn ikke var så begeistret for Kjakan som mediene ville ha det til, men folk turde ikke si noe imot de offisielle "heltene".

Ja selv de allierte flyverne som var med på å bombe Oslo i 44 syntes at Kjakan var syk i hodet:
http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/1.8043426

Jesper Ø.