søndag 1. juli 2018

Kristent leiarskap V. Hyrden og Ordet

God søndag til alle mine lesarar!.

Jesus sa til Peter at han skulle mata og vakta Jesu flokk, kyrkjelyden.
Den einaste måten å gjera det på er å forkynna Guds ord.
Andens sverd er Guds ord, skriv Paulus i Efesarbrevet 6, eit mektig forsvarsvåpen, og i Matteus 4,1 ff seier Jesus likefram at me ikkje berre lever av brød, men av kvart ord som går ut frå Guds munn.

Peter er død. Men hyrdetenesta lever vidare. Og no som då: Ein pastor skal vakta og mata flokken ved å forkynna Guds ord frå talarstolen, i små grupper og på tomannshand.

Det er  viktig at kosten ikkje vert einsidig. Det er altfor mange feilernærte (og faktisk også underernærte)  kristne for tida, truande menneske med sterkt avgrensa kjennskap til Bibelen, og som får servert ganske tynn suppe når dei ein og annan gong stiller på gudsteneste eller møter. Solid bibelundervisning med mat både for forstanden og hjarta er heilt naudsynt for å bli bevart hos Kristus og for å kunne veksa i nåde og kjennskap til Han.

Difor må pastoren arbeida grundig med Bibelen og stadig lytta til Gud over ein open bibel, og ikkje minst: anvenda Ordet på sitt eige liv. Gjer han ikkje det, misser han fort både autoritet og inderlegheit i forkynninga si.




Ingen kommentarer: