onsdag 15. juni 2011

Ung iraner gav livet sitt til Jesus i dag

Ein ung mann frå Iran tok imot Jesus i dag. Det er stort. Han fekk høyra evangeliet forklart, fekk svar på ein del spørsmål om Koranen, Bibelen, Muhammed og Jesus, såg sanninga og opna hjarta sitt for Isa Masih (Jesus Kristus). Det er grunn til å takka og prisa Gud. No vil den unge mannen dela Jesus og Guds kjærleik med familien sin, og dei har alt synt interesse for den kristne trua i forlenginga av den prosessen han har vore gjennom den siste tida.

Mange iranarar er desillusjonerte med tanke på islam, og syner seg for tida svært opne for Bibelen og Jesus. Det ser for meg ut til at Gud har ein eigen agenda med dette folket no. Den muslimske leiinga i landet melde t.d i april stor bekymring over at 600 er blitt kristne i byen Nishanpur, og at mange unge konverterer til kristendomen i den heilage byen Qum.

For oss er dette strålande nytt. For iranske styresmakter deprimerande, og for dei kristne alarmerande. Det aukar kraftig på med arrestasjonar og tortur av kristne i landet, og dei må betala ein høg pris for trua si.

Iranarar tek i mot Jesus og finn Gud i han. Det kan også du som nordmann gjera. Gud er like aktuell for nordmenn som for iranarar, og han elskar oss like høgt som dei. Kan ein ung iranarar bli frelst ved å gje livet sitt til Jesus, kan du som nordmenn også erfara det same. Det vil eg så absolutt oppmuntra deg til. Det står i Bibelen: "Kvar den som kallar på hans (Jesu) namn skal bli frelst." Der har du oppskrifta. Gå i gong.

Ingen kommentarer: