mandag 11. desember 2023

Advent 2023. Dag 11. Underfull rådgiver

Eg takkar deg, Jesus, for alle som trur på deg og som elskar kyrkja. Takk for sanningsordet, evangeliet, som ein gong også kom til oss.

Må ordet ditt spreia seg til alle land og folk.  Send og utrust tenarane dine til å gå til alle byar, landsbyar og avkrokar på jorda for å disippelgjera kvart einaste folk og nasjon, og gjer oss villige til å gå når du kallar oss ut. Amen!

"For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herreveldet er lagt på hans skulder. Han har fått navnet  Underfull rådgiver, Veldig Gud, Evig far, Fredsfyrste."Jesaja 9:6

Disse ordene ble sagt av profeten Jesaja  om Jesus 700 år før han ble født. Vi har allerede snakket om den første delen av dette verset. I dag skal vi konsentrere oss om ett av de mektige navnene han bærer, nemlig Underfull rådgiver. 

Hans råd finner vi først og fremst i Bibelen. Når vi står i en klemme, hender det at et bibelvers dukker opp i tankene våre som blir oss til hjelp. Da er det Den hellige ånd, som også er Jesu ånd (Jesaja forresten kaller "råds og styrkes Ånd") som er på farten. Han minner oss om alt som Jesus har lært oss, og hele Bibelen er hans verk. Derfor er det så viktig at vi leser hele Bibelen, leser og studerer, fordyper oss og memorerer, for da har Ånden noe å minne oss om.

Det største og viktigste spørsmålet et menneske kan stille er :"Hva skal jeg gjøre for å bli frelst?" En romersk fangevokter i Filippi stilte dette spørsmålet. Det kan vi lese om i Apostelgjerningene kap. 16. Og Paulus svarte ham: "Tro på den Herre Jesus, så skal du bli frelst, du og familien din." 

Dette er Guds råd til frelse. Og det er en strålende sannhet at når en familiefar aksepterer Jesus, aksepterer Gud hele hans familie. Ta med deg dette ordet i dag, du som er urolig for dine barns tro og framtid.  

Og så tenker jeg i dag på verdens politikere som står til halsen i problemer, og som på død og liv skal prøve å løse dem selv uten å konsultere Kristus, han som alltid kan gi de rådene som løser problemene. For en eventyrlig dårskap. Og prøv å forstå meg rett: Det er ikke FN sine løsninger verden trenger nå, men Kristi løsninger. Mange av dem finner de i Bibelen. Det er bare å ydmyke seg og lese, og kaller de på ham og be han om hjelp. Da kan de begynne med å respektere de ti bud, og så vil han gi dem all den visdommen de trenger for å styre verden inn på rett spor. For begynnelsen til visdom er å frykte Herren, og ingen frykter ham uten å holde de ti bud. Det gjelder både på privat og offentlig. 

Ingen kommentarer: