lørdag 16. desember 2023

Advent 2023, dag 16. Freden utan ende

 Gode Far! I Jesu namn ber me også i dag om Den Heilage Andens nåde når me deler ordet ditt med kvarandre. Amen! 

Jesaja 9,7

7 Så skal herreveldet vera stort
og freden utan ende
over Davids trone og hans kongerike.
Han skal gjera det fast og halda det oppe
med rett og rettferd
frå no og for all tid.
Herren over hærskarane skal gjera dette
i sin brennande iver.

Jesu herrevelde strekker seg over heile jorda i og med at han regjerer i kvar einaste kristen, og kristne finn me over heile kloden. 

Regjeringsmakt handlar om jurisdiksjon. Der Guds lover gjeld, der er Guds rike. Der er Jesu herrevelde. Når hans lover vert sett til side og erstatta med anarki, eller av lover som strir mot hans, då er me komne over i djevelens rike. 

Ï dag er mange som tidlegare var kristne og levde i lydnad mot Guds lover, ved sin ulydnad hamna i djevelens rike, og dette gjeld i særleg grad når det gjeld seksualitet og samliv. 

Alle kristne syndar. Men dersom me innrømmer syndene våre er Gud trufast og rettferdig og tilgjev oss dei. Men når me begynner å definerer synda som uttrykk for Guds vilje, då hamnar me utanfor, sjølv om enn me berre hevdar dei ubibelske synspunkta. Me går fortapt fordi me forfører våre medmenneske, og det er faktisk meir alvorleg enn å leva i dei nemnde syndene. 

I dag er Gud og djevelen i konflikt. Men ein dag, når Jesus kjem attende, må djevelen gje tapt, og Guds rike og riket sine innbyggjarar blir dei einaste som vert att på jorda. Då blir freden utan ende. 

Ingen skal vera i tvil om at dette skal skje ein gong. Like sikkert som Jesus kom første gong, kjem han andre gong for å dømma levande og døde.

Det var Herrens brennande iver som førte Jesus til jorda ved juletider to tusen og nokre og tjue år sidan. Den same iveren skal bringa han attende om ikkje lenger. 


Ingen kommentarer: