tirsdag 12. desember 2023

Advent 2023. Dag 13. Evig Far

 Gode Far i himmelen! Du er den perfekte far for alle mennesker, og takk for at du en dag åpenbaret  deg også for meg som min far, en far som elsker meg med en evig kjærlighet. Når vi nå skal dele ditt ord med hverandre, gi oss Den Hellige Ånd slik at vi kan ta ordet til oss og ha hjelp av det. Amen!  

Og han skal kalles Evig Far! 

Det er litt underlig at dette er sagt om Jesus som jo er Guds Sønn. Kan han være Far og Sønn samtidig. Nei, han kan jo ikke det. Men han sier selv at han og Faderen er ett. De tenker og føler likt, og har den samme dype kjærlighet og omsorg for alle troende, og de har den samme lengsel etter alle som ennå ikke tror. Samme sinn, samme innstilling, samme holdning, samme mål, samme plan, like ønsker osv. 

Jesus sier selv: Den som har sett meg, har sett Faderen. Det er utelukkende ved å studere Sønnen vi kan få kunnskap om Faderen, og som Jesus sier i Matteus 11 at det er Han som kan åpenbare Faderen for et menneske. Ingen andre. Ikke Muhammed. Ikke Sigharta Gautama. Ikke Kon Fu Tse eller noen annen religionsstifter.

Og hvem åpenbarer Jesus Faderen for? De umyndige, de som ikke hevder seg selv, sine egne tanker, meninger og interesser i møte med Gud, men som bøyer seg for hans ord, bekjenner sine synder og vender seg bort fra dem. De som har en grunnleggende mistillit til sine egne vurderinger i åndelige spørsmål, og som bare har ett ønske: å få vite hva Gud tenker, mener og står for. De som har det slik får se Gud. 

Kjære kristne venn! Du kan stola på han som kalles Evig Far! Han har full kontroll på alt i livet ditt, helt ned til den minste detalj. Ingenting går ham hus forbi. Når du føler du trenger hans inngrep uten at det kommer, er det fordi han lærer deg opp og utdanner deg til det som ligger foran. Det kan oppleves vondt. Men det er helt nødvendig at han trekker seg litt tilbake. Men ikke ett eneste sekund tar han blikket sitt vekk fra deg. Hans hjerte er så ømt for deg, og det vil han at du skal vite så du aldri fortviler eller blir motløs. Før du vet ordet av det griper han inn og avslutter leksjonen, og solen står opp og alt blir bra. 




Ingen kommentarer: